BADRUMSRENOVERING

byrenoverat badrum Enskede

Så genomför du en badrumsrenovering 

Har du och din familj bestämt er för att renovera badrummet? Grattis, både till ett bra beslut och en garanterad vinstökning på lägenheten eller villan. Enligt mäklare är den vanligaste frågan de får vid lägenhetsvisningar när badrummet senast renoverades. Med tanke på hur viktigt det är att ytskikt och golvbrunnar är i bra skick är det inte så konstigt att skicket på badrummet är en kärnfråga vid bostadsköp.

Vanligtvis brukar man säga att ett badrum bör renoveras ungefär vart tjugonde år. Men det sker naturligtvis både oftare och mer sällan än så. Just inför en lägenhetsförsäljning brukar många passa på, eftersom det man kan vinna på en badrumsrenovering mångdubbelt överstiger kostnaden.

Planering

Innan ni går och förälskar er i en helhetsinredning med tillhörande kakel och ventilationssystem bör ni reda ut förhållandena som gäller i just ert badrum. Ta mått på väggar och golv och gör en ritning. Beskriv också i ritningen vad för material som finnas bakom ytskikt och i väggar. Märk även ut var golvbrunnar, rör och elledningar är belägna. Om ni gör en så detaljerad ritning som möjligt blir kontakten med entreprenören betydligt enklare. Ni kan även använda ritningen till att ”möblera” ert nya badrum med produkter som ni hittar och jämföra dess fördelar och nackdelar.

Börja utifrån

När ni planerar ert nya badrum, koncentrera er först på golv och väggar och hur ni vill ha dem utförda. Vanligt kakel på väggarna eller kanske mosaik? Klinker eller plastmatta på golvet. Alla material har sina för- och nackdelar men till sist brukar det vara personlig smak som fäller avgörandet.

När ni bestämt er för hur golvet och väggarna ska se ut brukar det vara lättare att bestämma resten av inredningen. Ett tips här är att satsa på välkända märken med god kvalitet till ett rimligt pris hellre än att plocka varje detalj från någon specialbutik för byggnadsvård. Visst kan man absolut förhöja inredningen på ett badrum genom exklusiva detaljer men att genomgående köra dyrt och lyxigt är att kasta pengar i golvbrunnen enligt vår mening.

Hitta rätt entreprenör

En bra renoveringsfirma ska kunna erbjuda totalentreprenad och synkronisering av arbetet. De ska kunna hjälpa till med förslag på lösningar och material och dessutom kunna presentera en rimlig tids- och kostnadsplan. Allt detta kan vi!

Att ge sig på en badrumsrenovering är inget man gör på egen hand och man är därför i händerna på den som utför arbetet. Vi vet detta och ser till att processen blir så kort och smärtfri som möjligt för kunden.

Lyx, design eller standard – vi renoverar badrum på alla nivåer!